loading...
بهترین سایت مطلب - مطلبستان
Mr.Hidden بازدید : 106 دوشنبه 1390/06/14 نظرات (0)
آلوورا نام گياهي است از راسته مارچوبه اي ها(Asparagales)، تيره سريشيان (Asphodelaceae) اين گياه بومي آفريقاي شمالي است. صبر زرد بي ساقه است البته برخي از آن ها داراي ساقه اي بسيار كوتاه هستند. اين گياه 80 تا 100 سانتي متر رشد مي كند و از طريق پاجوش تكثير مي شود. برگ هاي آن نيزه اي كلفت و گوشتي بالبه هاي دانه دار است و رنگ آن سبز خاكستري مي باشد. گل هاي آن بر روي سنبله اي مي رويد كه گاه تا 90 سانتي متر درازا دارد. هر كدام از گل هاي آن آويخته است و داراي لوله اي 3-2 سانتي متري مي باشد. صبر زرد را از ديرباز در مناطق خشك- گرمسيري و نيمه گرمسيري جهان، هم به عنوان گياه زينتي و هم گياه درماني كشت مي كنند. مصارف عمومي آلوئه ورا غالبا در تهيه كرم هاي موضعي است و در حفظ رطوبت پوست در پوست هاي خشك كمك كننده است. بعلاوه تركيبات آن در بهبود آثار سوختگي، اثرات ضدالتهابي و كاهش اسكار ناشي از زخم ها مفيد است. گیاه آلوورا گیاهی است که محدودیت های آبی و خاکی و شرایط سخت اقلیمی را به راحتی تحمل می کند. آلوورا به صورت ژل، پودر، کپسول، عصاره و برگ تازه مورد استفاده قرار می گیرد و در صنایع آرایشی، نوشابه سازی و ده ها موارد دیگر استفاده گردیده و در بازار جهانی جایگاه مناسبی دارد. قدرت جذب آلوورا 4 برابر سریع تر از آب می باشد. این معجزه گر خواص ضدلک، ضد جوش، آگنه، چروک، گوشت اضافه و آفتاب سوختگی و ضد عفونی کننده دارد. گياه دارويي آلوورا در كاهش ريزش مو موثر است. اين گياه در درمان التهاب هاي پوستي ناشي از تابش اشعه ايكس مفيد است. پماد گرفته شده از آلوورا خاصيت ضد ويروسي دارد و در درمان و ترميم سوختگي هاي پوستي درجه دو و سه كاربرد دارد. اين گياه در قرن 16 از اسپانيا به آسيا آورده شد و امروزه از اين‌ گياه در لوسيون ها، مواد آرايشي و شامپوها استفاده مي شود. قدمت استفاده از گياه دارويي آلوورا در طب به 1500 سال پيش از ميلاد مسيح باز مي رسد. جالینوس معتقد است از آن جا که آلوورا خون را از ناحیه سر به طرف پا می راند لذا از سکته های مغزی جلو گیری کرده و از تیرگی چشم می کاهد. جالب آن جاست که از دیر باز تمدن های بزرگ جهان اعم از یونانی، رومی، چینی و نیز اقوام آفریقائی، مایایی و سرخپوستان آمریکائی آلوورا را گرامی داشتند مسلمانان هنوز هم در بسیاری از نقاط جهان در بازگشت از سفر حج، برگ های آلوورا را بر سر در خانه هایشان می آویزند.

ویژگی های آلوورا

نام آلوورا در لغت به معنای ماده تلخ درخشان می باشد که از کلمه عربی آلوئه بر گرفته می باشد آلوورا در ایران به نام صبر زررد مشهور است آلوورا چنان خواص چشمگیر و متعددی دارد که نام ها و القاب زیادی از قبیل: گیاه درمانگر، گیاه سوختگی، دکتر گلدنی، گرز بهشتی را به خود تخصیص داده است. آلوورا از خانواده زنبق می باشد این گیاه با ظاهری شبیه کاکتوس، گیاهی دائمی، گوشتی و آبدار است که با برگ های پهن تیغ دار حداکثر دو متر ارتفاع دارد با جدا سازی تیغ هایی که در لبه برگ ها قراردارند مایع غلیظ وژله مانندی ترشح می شود که تمام خواص گیاه در آن نهفته است. ژل آلوورا شامل بیش از 75 ماده مقوی از لحاظ غذایی، 200 ترکیب فعال شامل 20 ماده معدنی، 18 آمینواسید و12 ویتامین می باشد.

 

گسترش جغرافیائی آلوورا

در قرن 17 این گیاه از طریق جزایر هند غربی به اروپا آورده شد در حال حاضر بیش از 240 نمونه مختلف آلوورا وجود دراد که بطور عمده در مناطق خشک افریقا، اروپا، و امریکا رشد می کند در بین بیش از 240 گونه آلوورا چهار نمونه آلوورا تشخیص داده شده است که دارای ارزش غذایی می باشند و در راس آن هاALOE BARBADENSIS MILLER قرار گرفته است.

آلوورا در ایران

این گیاه در ایران باستان در استان هرمزگان بویژه در بندر لنگه، بندر سیریک، ارتفاعات بشاگرد، قشم ودر بوشهر و سیستان و بلوچستان می روید. اگر چه آلوورا هزاران سال است که نقش مهمی را در پزشکی سنتی ایفا می کند اما از کشف خواص بی همتای آن توسط طب مدرن امروزی زمان زیادی نمی گذرد.

طب سنتی و خصوصیات آلوورا

آلوورا اگر بطور مستقیم بروی پوست قرار گیرد تاثیر شگرفی در درمان زخم ها، بریدگی ها، خارش پوستی، التهابات پوستی، اگزما و گزیدگی های سمی و سوختگی های ناشی از تشعشعات اشعه X دارد. استفاده از این گیاه سبب سرعت در بهبودی زخم ها، جلوگیری از عفونت و هم چنین جلوگیری از بجا ماندن آثار زخم و گوشت های اضافی می گردد. عصاره این گیاه برای حفاظت پوست و موی سر موثر بوده و باعث حالت دادن مو و درخشندگی آن می شود. بخور این گیاه تسکین دهنده درد سینوزیت می باشد و استنشاق بخار آبی که برگ آلوورا در آن ریخته شده باشد برای شخص مبتلا به آسم مفید است. چکانیدن چند قطره از شیرابه گیاه، موجب تسکین فوری گوش درد می شود و برای تسکین درد چشم نیز مفید می باشد.

طب مدرن و خصوصیات آلوورا

اغلب مردم با این گیاه به عنوان یکی از مواد سازنده محصولات آرایشی مثل ضد آفتاب ها، مرطوب کننده ها و کرم های سوختگی آشنا هستند. به عنوان مثال تولید کنندگان شامپو اعتقاد براین امر دارند که اسیدیته معادل 5/4 این گیاه آن را برای ساخت انواع شامپو و نرم کننده ها ایده ال نموده است. امروزه حضور روز افزون آلوورا در محصولات متعدد و متنوعی مشاهده می شود هم اکنون متخصصین تغذیه نیز مصارف خوراکی گیاه یاد شده را به اندازه مصارف خارجی آن مفید و متعدد می دانند و آن را به اشکال مختلف از جمله عصاره ژل، کپسول، پودر و آبمیوه عرضه می کنند. به 10 دلیل عمده باید نوشیدنی آلوورا را نوشید:
1– آمینو اسیدها، اجزا و قالب های ساختار بدن ما می باشند. هشت امنیو اسید ضروری وجود دارد که در بدن ما ساخته نمی شود که در اجزا گیاه آلورا کشف شده است. نوشیدن مداوم و منظم آلوورا به شما اجازه می دهد بواسطه تامین طبیعی امینو اسیدهای ضروری بدن، سلامتی بدن خودرا حفظ نمائید. تجزیه ترکیبات آلوورا نشان می دهد که در بین گیاهان شناخته شده توسط بشر، آلوورا تنها گیاهی است که امینو اسیدهای مشابه و ضروری بدن را می سازد.
2- آلوورا بدون هیچ گونه عارضه ای از عصبانیت و التهاب جلو گیری می نماید، هم چنین سبب تحرک ماهیچه ها و صحت کارکرد مفاصل می شود.
3- ویتامین های موجود در آلووراA ، B1، B2، B6،B 12،C ، E و فولیک اسید ونیاسین می باشد. بدن انسان نمی تواند بعضی از این ویتامین ها را ذخیره نماید. بنابراین بهترین راه تامین ویتامین های فوق نوشیدن میزان مناسبی از آلوورای یام یام می باشد.
4- مواد معدنی که در آلوورا یافت می شود شامل کلسیم، سدیم، آهن، پتاسیم، کروم، منگنز، مس و روی می باشد. یک راه طبیعی و سالم برای تامین نیازهای بدن می باشد.
5- هر 21 الی 28 روز پوست جدید جایگزین پوست قدیمی می شود نوشیدنی آلوورای یام یام می تواند منبعی غنی از مواد سازنده را به شما ارائه کند که همواره پوستی سالم و شاداب داشته باشید و با اثرات پیری پوست مقابله کنید.
6- استفاده مداوم نوشیدنی آلوورای یام یام سبب کمک به بهبود تنظیم دستگاه گوارش می شود. بااستفاده مداوم نوشیدنی آلوورا احساس تندرستی و سلامتی به شما دست می دهد و سطح انرژی بدن افزایش می یابد و به شما کمک می کند تا وزن بدن مناسب و متعادل گردد.
7- آلوورا بطور طبیعی مقاومت بدن را افزایش می دهد. نظر به این که سیستم ایمنی بدن همانند ساعت کار می کند تا از بدن محافظت نماید از این رو نوشیدن مداوم آلوورای یام یام سبب می گردد بطور طبیعی مصونیت و مقاومت بدن بطور چشمیگر افزایش یابد.
8- آلوورا دارای قابلیت طبیعی دفع سموم می باشد، نوشیدن مداوم آلوورای یام یام می تواند حرکت موجی روده را بهبود بخشیده و جذب پروتئین را افزایش دهد و هم زمان میزان باکتری هایی را که سبب تخمیر می شوند کاهش دهد. آلوورا هم چنین سبب کاهش سوزش قلب، معده دیگر ناراحتی های گواراشی می شود.
9- آلوورا الیتام بخش سوختگی ها، بریدگی ها، پارگی ها، خراش ها و سوزش خفیف پوست می باشد.
10- نوشیدنی آلوورای یام یام متضمن سلامتی دهان و لثه می باشد.
فقط فکر کنید با استفاده فقط 60 الی 120 گرم نوشیدنی آلوورا در روز می توانید تغییرات را در خود مشاهده کنید.

فوايد گياه آلوورا(صبر زرد) بر پوست:

1- مفيد براي پوست هاي خشك.
2- كمك در بهبود سوختگي، گزش حشرات، تاول ها و واكنش هاي حساسيتي.
3- كمك به حفظ سلامت پوست.
4- كمك به حفظ قوام پوست.
5- روغن آلوئه ورا مي تواند پوست خشك را براق و درخشنده كند.
6- كمك به درمان اگزما، سوختگي، پسوريازيس، التهاب هاي پوستي و زخم ها.
7- كاربرد عالي در حفظ رطوبت پوست و افزايش خاصيت انعطاف پذيري با اكسيژن رساني به سلول هاي كه باعث افزايش استحكام و قدرت بافت سازي مي شود.
8- عصاره آن در محصولات آرايشي به عنوان كرم هاي ضد چروك، ماسك هاي پوستي، رژلب استفاده مي شود.
9- كمك به جلوگيري از پيري پوست.
10- كمك به برطرف كردن لك هاي تيره پوست و كاهش پيگمان هاي پوستي.
اين گياه در ساخت ژل- كرم، نوشيدني، كپسول، محلول و عصاره است. آلوئه ورا شامل 75 ماده مغذي مثل ويتامين ها، شكر، كلسيم، سديم، نيتروژن، آمينواسيد، آنزيم، اسيد و مواد معدني است.

برخی از خواص دیگر آن:

برخی از خواص اصلی آلوورا عبارتند از:
1- ضد التهاب و ضد آلرژی 2- مهار کننده درد 3- اثر التیام بخش 4- اثر کراتولیک 5- اثر آنتی بیوتیکی 6- اثر تکثیر کننده سلولی 7- انرژی دهنده 8- اثر هضم کننده 9- اثر سم زدایی 10- تامین آب پوست 11- پاک کننده طبیعی 12- مقابله با تحریکات(سوزش و خارش را از بین می برد.) 13- آلوورا باربادنزیس هیچ اثر جانبی شناخته شده ای ندارد. آلوورا در درمان زخم پا، ورم مفاصل، خارش سالک جلدی، امراض لثه ودهان، همروئید، طاسی ناحیه سر و و هم چنین ترمیم جای سزارین موثر است. برای درمان زخم معده، زخم های گوارشی، کم خونی، بی خوابی، درد کلیه و برای انواع دیابت مفید است. این گیاه به صورت جوی پشته ای در شرایط گلخانه ای کشت می شود.
هم چنین دانشمندان موفق به کشف مایعی در برگ های این گیاه شده اند که آب مورد نیاز برای زنده ماندن مجروحانی که خون زیادی را از دست داده اند تامین می کند.

منبع: سايت پزشک آنلاین

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
بهترین دانستنی ها-جدیدترین مطالب - و ...
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • مدیر سایت

    با عرض سلام خدمت بازدیدکنندگان عزیز.

    برای بالا بردن سطح سایت نظر و عضویت یادتون نره!!!

    نویسنده سایت: Mr.Hidden

    تبلیغات

    آمار سایت
  • کل مطالب : 236
  • کل نظرات : 23
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 2
  • آی پی امروز : 49
  • آی پی دیروز : 38
  • بازدید امروز : 69
  • باردید دیروز : 59
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 128
  • بازدید ماه : 128
  • بازدید سال : 4,469
  • بازدید کلی : 109,912
  • کدهای اختصاصی


    ساعت ساعت ساعت فلش

    .

    دانستنی ها

    دانستنی ها

    فال حافظ

    .

    دکتر علی شریعتی تصادفی

    دکتر علی شریعتی تصادفی


    مترجم سایت

    مترجم سایت

    mouse code

    كد ماوس